صفر تا صد مقاله نویسی

اگه دوست داری به صورت حرفه ای مقاله بنویسی و مقالت در بهترین مجلات چاپ بشه، باید مقاله نویسی تخصصی را یاد بگیری. در اینجا مقاله نویسی ساختار محور را بهت یاد میدم. پس با من همراه باش.

مقاله نویسی تخصصی

بخش اول: مقدمه مقاله

گاهی اوقات ما تصور می کنیم که اگر مقاله دارای ترجمه تخصصی بوده و ویراستاری نیتیو شده باشد، حتما باید در مجلات معتبر چاپ شود. اگرچه ترجمه تخصصی و ویراستاری نیتیو به همراه رفع سرقت ادبی و فرمت بندی ساختاری در پذیرش مقاله بسیار مهم هستند، اما بدون فرمت بندی محتوایی مقاله و ارایه بخش های مختلف مقاله در قالب استاندارد و اصولی، مقاله ما هرگز پذیرش نهایی نخواهد گرفت. در این نوشتار اصول نگارش مقدمه مقاله در مقاله نویسی تخصصی، به صورت ساختار محور شرح داده می شود.

چگونه یک مقدمه خوب برای مقاله بنویسیم؟

مقدمه در یکی از مهمترین بخش های مقاله است که نقش مهمی در تصمیم داوران برای پذیرش مقاله و یا رد مقاله دارد. در حقیقت بسیاری از داوران با نگاه سریع به مقدمه در همان دقایق اولیه، تصمیم خود را برای ریجکت مقاله یا ادامه بررسی می گیرند. بنابراین مقدمه مقاله باید بسیار دقیق، جذاب و علمی نوشته شود و در همان اول به این سوال جواب دهد که چرا این پژوهش انجام شده است؟ اگر به این سوال، جواب شایسته ای داده شود، به داور مقاله حس مثبت داده و ادامه بررسی را با انگیزه بیشتری انجام می دهد. برای نوشتن یک مقدمه خوب و تاثیرگذار باید ساختار کلی مقدمه را دانسته و تلاش کنیم تا مقدمه مقاله را در یک ساختار استاندارد و قالب فرمت بندی محتوایی مناسب بنویسیم.

ساختار کلی مقدمه از چه بخش هایی تشکیل شده  است؟

بطور کلی مقدمه مقاله در مقاله نویسی تخصصی و استاندارد حداقل از چهار بخش تشکیل شده است.

بخش اول: تعریف دقیق موضوع و بیان اهمیت آن

اشتباه رایج در بسیاری از مقالات علمی این است که در پاراپراف اول موارد کلی را می گویند. بیان واضحات علمی در این بخش جایی ندارد. در نظر داشته باشید، مقاله شما توسط داوران با تجربه و متخصص در رشته شما داوری می شود. پس بیان های کلی و تلاش برای توضیح مطالب علمی ثابت شده، نه تنها تاثیر مثبت نداشته، بلکه کسل کننده و سبب کاهش انگیزه داور برای ادامه مطلب می شود. پس چه بایدکرد؟ بدون مقدمه چینی و بدون حاشیه نویسی، مستقیم موضوع را دقیق تعریف کنید. به صورت کاملا مشخص اهمیت موضوع را بیان کنید. با این کار ذهن داور و خواننده را درگیر مقاله می کنید. نظرش را جلب می کنید و او را به ادامه خواندن تشویق می کنید. این اولین گام برای جلب نظر داور است. بهتر است این بخش از مقدمه در یک پاراگرف جمع گردد. البته گاهی اوقات، خصوصا در مقالات بین رشته ای، این بخش در دو پاراگراف نوشته می شود. زمان این بخش از مقاله، معمولا زمان حال است.

بیشتر بدانیم:
اهمیت ترجمه نیتیو مقاله چیست؟ 

بخش دوم: ارایه پیشینه پژوهش

قبل از نوشتن این بخش باید، تمامی مقالات، کتابها و گزارش های علمی مرتبط به موضوع را خوانده و در راستای موضوع مقاله جمع بندی کنید. برای نگارش پیشینه تحقیق بهتر است، موضوع مقاله را به چند موضوع کوچکتر (زیر موضوع) تقسیم کنید. برای هر یک از این موضوع های کوچکتر یک یا دو پاراگراف بنویسید. بنابراین، اگر شما پنج زیر موضوع داشته باشید، در نهایت پنج تا ده پاراگراف خواهید داشت. دقت کنید که نحوه قرار گرفتن این پاراگراف ها پشت سرهم باید یک روند منطقی و اصولی را طی نماید. بهتر است پاراگراف ها از موضوعات کلی تر شروع و گام به گام به موضوعات جزیی ختم شوند. در این بخش تلاش کنید به داور مقاله، اثبات کنید که شما، قبل از پژوهش، تمامی پژوهش های قبلی را مطالعه کرده و در نکات قوت و ضعف آنها را بررسی کرده اید.

منابع قدیمی را فراموش نکنید

بر خلاف تصور برخی از دانشجویان، نباید فقط منابع و مقاله های جدید را در نظر گرفت. باید به یک جمله دقیق و علمی بگویید که شما از تاریخچه این موضوع کاملا آگاه می باشید و مقالات چاپ شده تا به امروز را کاملا بررسی کرده اید. به عنوان مثال می توانید، بگویید که: اگرچه مطالعات زیادی در این موضوع کلی انجام شده (رفرنس های زیادی را از قدیم به جدید قید کنید) ولی تا به امروز مطالعات بسیار اندکی در این ریز موضوع انجام گرفته است (رفرنس قید کنید).

به نحوه بیان هدف در این بخش مقاله دقت شود

هدف کلی این بخش از مقاله، این است که ضمن مرور فنی و سیستماتیک پژوهش های قبلی، داور مجله و خواننده مقاله را به این جمع بندی برسانیم که، اگرچه تحقیقاتی قبلا در این موضوع انجام شده، اما هنوز موضوعاتی بسیار مهمی برای ادامه پژوهش در این زمینه وجود دارد. شما در این پژوهش و مقاله، به این موضاعاتی پرداخته اید که مهم هستند ولی تاکنون کمتر مورد توجه و مطالعه قرار گرفته اند. بنابراین چاپ و انتشار نتایج بدست آمده می تواند کمک ارزشمندی به توسعه علم و حل مشکلات موجود نماید.

 بخش سوم: بیان اهداف پژوهش

در این بخش مهمترین اهداف پژوهش به صورت کاملا دقیق و گویا بیان می شود. دقت کنید، اهداف نباید کلی و خارج از دسترس باشند. گاهی اوقات در زمان نوشتن پروپوزال اهدافی وجود دارد که بعد از انجام پژوهش به آنها نرسیده ایم. در این حالت، اهداف باید متناسب با نتایج بدست آمده، بازنویسی شوند. معمولا این اهداف در یک پاراگراف بیان می شوند.

بیشتر بدانیم:
چگونه مجله مناسب برای مقاله خودمون پیدا کنیم؟

بخش چهارم: پیامد های آتی پژوهش

در این بخش از مقدمه به مهمترین پیامدهای آتی پژوهش اشاره می شود. این بخش در واقع به نوعی تکمیل کننده برای سه بخش قبلی است. اگر چه همانند سه بخش قبلی، الزامی نیست، اما وجود آن نوعی تاکید بر مهم بودن پژوهش و کاربردی بودن آن است.

چند نکته مهم

زمان افعال در مقدمه، در جملاتی که حقایق علمی بیان می شود باید به زمان حال باشد. و انجاییکه به نتایج پژوهش های قبلی اشاره می شود از افعال گذشته استفاده می شود.

1.منابع مهم، اصلی و بسیار معتبر باید در بخش پیشینه پژوهش آورده شوند.

2.حجم مقدمه متناسب با کل مقاله بوده و تقریبا 20 تا 25 درصد از کل مقاله به مقدمه اختصاص می یابد.

3. تا جاییکه ممکن است از افعال معلوم استفاده شود.

4. توصیه می شود که از ضمیر اول شخص (من) استفاده نشود. چون اغلب داوران به استفاده از این کلمه نوعی حساسیت دارند و بیان کننده نوعی غرور نویسنده است.

5. ازکاربرد بیش از حد کلمات کلیدی پرهیز شود. همچنین از کاربرد مخفف های گنگ و غیر رایج جدا پرهیز شود.

6. اگر به هر دلیل مجبور شدید که عینا از یک قسمت از مقاله دیگران استفاده کنید، حتما آن قسمت در گیومه قرار داده شود.

جمع بندی و سخن پایانی

فرمت بندی محتوایی مقاله و ارایه بخش های مختلف مقاله در قالب استاندارد و اصولی، یکی از مهمترین تاثیرها را در پذیرش و چاپ مقاله شما دارد. در این نوشتار سعی شد که اصول نگارش مقدمه مقاله را در مقاله نویسی تخصصی، به صورت ساختار محور شرح داده شود. موسسه رادان انگلیش ادیت، آماده ارایه خدمات مشاوره و کوچینگ در این زمینه است.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خانه ثبت سفارشتماس